• Ce este?

    Metodologie

  • Studiul National al Pietei de IT din Romania este in 2017 la a doua editie si are ca scop analiza pietei, atat din perspectiva evolutiei cifrelor de afaceri ale companiilor care activeaza in domeniu, cat si din perspectiva nevoilor de resurse umane, inovatie si produse proprii, nevoile si locatiile clientilor etc.

    Proiectul de cercetare are ca obiectiv transformarea intr-un barometru anual al industriei de IT din Romania, care sa raspunda cu precizie la cele mai importante intrebari legate de stadiul actual comercial, dar si identificarea trendurilor si a influentelor care definesc companiile ce activeaza in domeniu.

Cum se face?

Studiul National al Pietei de IT din Romania este in 2017 este cel mai exaustiv proiect de cercetare al industriei, care include:

  • analiza financiara Analiza datelor secundare O analiza a rezultatelor financiare din ultimii 3 ani a peste 14.000 de companii, extrase dupa 9 coduri CAEN.
  • analiza financiara Sondaj - componentă cantitativă Cluj-Napoca Sondaj de opinie telefonic, prin metoda CAPI, in randul a 800 de companii din sectorul IT din Romania, cu eroare de esantionare de +/- 4%.
  • analiza financiara Sondaj - analiză comparativă Esantionul va fi probabilist, stratificat in functie de cifra de afaceri, numar de angajati, regiune, anul de start.
  • analiza financiara Sondaj - analiză calitativă compusa din 5 focus grupuri, fiecare cu cate 8 manageri din companii de IT, din Bucuresti, Brasov, Cluj Napoca, Iasi si Timisoara, precum si un numar de 30 de interviuri cu angajati, investitori si manageri IT (2 interviuri/categorie/oras).